Een hoop te doen
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Linda
09 Maart 2009 | Denemarken, Aalborg
Ik ben sinds het vorige bericht heel erg druk bezig geweest om ingewijd te raken in de wondere wereld van de anatomie en fysiologie en de geheimen van de verpleegkunde :D In tegenstelling tot m'n vorige studie moet ik nu wel bijna elke dag naar school en wordt er hier wel iets van de studenten verwacht. Over een maand hebben we al de eerste tentamens, waar van ons verwacht wordt dat we weten hoe een cel in elkaar zit en werkt, dat we weten hoe de geslachtsorganen in elkaar zitten en hoe de menstruatiecyclus verloopt, hoe het oog en het oor werken en het hele zenuwstelsel kennen. Daarnaast krijgen we een tentamen over een case in verpleegkunde.
Volgende week ga ik al een week stagelopen in het ziekenhuis. Ik heb erg veel geluk gehad en heb een stageplek gekregen hier in Aalborg - het schijnt namelijk dat we al om 7 uur 's morgens moeten beginnen, dus ik ben erg blij dat ik niet eerst nog een uur hoef te reizen. ;)Ik zit op de oog-, oor- en kaakchirurgische afdeling. Niet in de operatiekamer, hoor, maar op... tja hoe heet dat in het Nederlands, de 'beddenafdeling'? In ieder geval, daar waar de patienten verblijven als ze een poosje in het ziekenhuis moeten blijven. En hoewel ik zelf eigenlijk nog niets mag doen, heb ik er wel super veel zin in :D
Dus, genoeg te doen! Maar toch nog niet zoveel, dat er niet nog iets bij kan. Ik heb me aangemeld bij SLS 'sygeplejestuderendes landssamslutning', oftewel de studentenafdeling van de verpleegkundigen vakbond. Zij helpen bijvoorbeeld als er problemen zijn op stage en organiseren lezingen en cursussen. Aankomende donderdag is de vergadering waar ik dan officieel deel van het lokale bestuur word.
En tussendoor heb ik ook nog tijd voor bezoekjes :D Twee weken geleden is mam langs geweest. We hebben 'fastelavnsboller' gegeten. Een Deense vorm van gebak dat het weekend van carnaval (voor de vasten, vandaar de naam) gegeten wordt. Erg lekker, maar wel mierzoet ;) Verder hebben we een museum bezocht over het leven in de vikingtijd. Er zijn hier namelijk aan de overkant van het fjord honderden graven gevonden en sporen van nederzettingen uit de vikingtijd. Het was erg leuk om te zien, maar het bekijken van de grafheuvels en -stenen buiten hebben we nog maar even uitgesteld: toen we buitenkwamen waaide en regende het namelijk. Misschien met Pasen, want dan komt mam alweer en gaan we naar Unnars ouders in Noorwegen (ja, ze loopt de deur plat hier, hoor ;)). Vlak voor Pasen komt Marjanne een paar dagen langs, dus dat wordt ook gezellig :D
Nou, dit is wel weer even genoeg leesvoer voorlopig ;) Ik ga even harlopen met Marian (uit mijn klas): heb me namelijk in een gekke bui met een paar mensen van m'n klas aangemeld voor een hardloopwedstrijd over twee maanden, dus nu moet er ook getraind worden ;)
Groetjes!
09 Maart 2009 - 12:45
Tim:
Verpleegafdeling heet dat hier :D. Ik doe nu zelf ook soort van verpleegkundig werk als bijbaantje, heel leuk. Blij te lezen dat het zo goed gaat en dat verpleegkunde bevalt :D!
Tim -
09 Maart 2009 - 14:35
René:
Hardlopen? Bah, ga toch lekker muziekmaken!
;-) -
09 Maart 2009 - 14:57
Papa:
kun je ook even mijn oog na kijken...? zou knap zijn!
daaag!! -
10 Maart 2009 - 04:46
Trudy:
Fijn dat je het naar je zin hebt. En leuk dat je je bij de SLS hebt aangemeld, ook leerzaam en leuk!
Zet 'm op, ook met het hardlopen:) Gaat het goed?
Hoe lang moet je lopen?
Doegdoeg xx
10 Maart 2009 - 21:34
Suzanne:
Wauw, het klinkt allemaal leuk en gezellig! En mierzoete fastelavnsboller klinkt ook goed :D! xxx -
16 Maart 2009 - 11:19
Arjan:
toemaar gelijk t bestuur in! Succes met stage deze week! -
21 Maart 2009 - 19:20
Marianne En Dirkje:
we hebben je bericht gelezen, fijn hoor dat je zuster gaat worden, hier mooi weer,ff naar dorp gefietst in de zon, met poezen gaat het goed, BRAM is even aan het touw buiten geweest,
dikke kus,ook voor Unar groeten uit Hijken.